Składniki:
				
			- 1 op. (380 g) gnocchi ziemniaczanych Turini Wiodącej Marki
 - 1 kulka (125 g) mozzarelli Les Croises Wiodącej Marki
 - ok. 2/3 szkl. pulpy pomidorowej (np. z puszki lub domowy przecier)
 - 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia BIO Village Wiodącej Marki
 - 1 łyżka octu balsamicznego Rustica Wiodącej Marki
 - 2 duże ząbki czosnku
 - ¼ łyżeczki bazylii suszonej Rustica Wiodącej Marki
 - szczypta suszonego chili (do smaku)
 - ok. ½ łyżeczki soli (lub do smaku)
 - szczypta pieprzu Rustica Wiodącej Marki (do smaku)
 - garść świeżych liści bazylii
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st.C. Przygotować jedno większe, lub dwa małe naczynia żaroodporne.
 - Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plastry lub porwać na kawałki.
 - Przełożyć do miski pulpę pomidorową, dodać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, drobno utarte ząbki czosnku, suszoną bazylię i chili, oraz sól i pieprz – całość wymieszać.
 - Gnocchi ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić z wody.
 - Na dno naczynia żaroodpornego wylać kilka łyżek sosu pomidorowego, rozłożyć ugotowane gnocchi, oraz świeże listki bazylii, a następnie rozlać pozostały sos. Delikatnie wymieszać. Na wierzchu rozłożyć plasterki mozzarelli.
 - Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok. 15-20 min., aż ser się rozpuści i delikatnie nabierze koloru.
 - Podawać gorące.