- 12
 - 60 minut
 
- 3 brzoskwinie
 - 1 opakowanie mozzarelli w kulkach
 - 2 opakowania szynki parmeńskiej SAINT-AZAY
 - świeża bazylia
 - drewniane patyczki do szaszłyków
 
Składniki na marynatę:
- 2 gałązki rozmarynu
 - 1 szklanka octu jabłkowego RUSTICA
 - ½ szklanka wody
 - 1 łyżeczka soli RUSTICA
 - 1 łyżeczka miodu NID D'ABEILLE
 
Składniki na dressing:
- 3 łyżki marynaty
 - ¼ szklanki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 2 ząbki czosnku
 - rozmaryn z marynaty
 - sól, pieprz RUSTICA
 
1.Brzoskwinie pokroić w łódeczki. Ułożyć w misce, dodać gałązki rozmarynu.
2. Przygotować marynatę: Ocet wlać do garnuszka, dodać sól i miód. Podgrzać i wymieszać do rozpuszczenia soli i miodu. Nie gotować! Dodać wodę. Marynatą zalać brzoskwinie z rozmarynem i odstawić na 30 minut.
3. Po tym czasie wyjąć rozmaryn i drobno posiekać, dodać 3 łyżki marynaty, rozdrobniony czosnek, oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać Przyprawić solą i pieprzem.
4. Brzoskwinie wyjąć z marynaty i każdy kawałek owinąć w plasterek szynki parmeńskiej.
5. Na patyczki do szaszłyków nabić mozzarellę, listek bazylii a następnie brzoskwinię owiniętą w szynkę parmeńską. Polać dressingiem i od razu serwować.